четвер, 17 серпня 2017 р.

2017-2018 н.р.: методичні рекомендації, програми, новації

 
Необхідні нормативні документи для забезпечення організації навчально-виховного процесу в 2017-2018 н.р., що містять посилання на навчальні програми, за якими навчатимуться учні, форми оцінювання, види контролю їх знань, час для вивчення окремих тем, переліки нормативних документів, якими мають користуватись учителі-предметники та інші особливості вивчення кожного предмета:

Електронні версії підручників для 9 класу 

 

Результати ЗНО-2017

   10 серпня відбулась прес-конференція директора Українського центру оцінювання якості освіти Вадима Карандія та його заступника Валерія Бойка, на який було підбито підсумки проведення зовнішнього оцінювання в 2017 році.   Директор Українського центру прокоментував результати державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання учасників тестування 2017 року.
  «Порівнявши результати ДПА з української мови 2016 та 2017 років, можна стверджувати, що частка випускників, які отримали оцінки достатнього та високого рівнів навчальних досягнень, тобто бали в атестаті від 7 до 12, збільшилася на 2,4% та 1% відповідно. Водночас на 5% зменшився показник початкового рівня навчальних досягнень (1-3 бали) (8,3% у 2017 році, 13,2% – у 2016)», – зазначив Вадим Карандій.
  Випускники міських загальноосвітніх навчальних закладів з усіх навчальних предметів, обраних для складання ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання, здебільшого демонструють  достатній та високий рівні навчальних досягненьЗокрема, частка випускників міських загальноосвітніх навчальних закладів, які проходили ДПА з української мови та отримали оцінки достатнього і високого рівнів навчальних досягнень, становить 70,6%, мешканців селищ міського типу – 55%, випускників навчальних закладів, які розташовані в селах – 36,2%.
   Кращі результати зовнішнього незалежного оцінювання з усіх навчальних предметів демонструють випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2017 року, трохи нижчі – випускники минулих років, найнижчі – у випускників поточного року інших навчальних закладів системи загальної освіти (професійно-технічних навчальних закладах, спеціальних загальноосвітніх шкіл, спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів, шкіл соціальної реабілітації, коледжів, вечірніх шкіл).
  Відповідаючи на питання журналістів, Вадим Карандій розповів про основні новації 2018 року: ДПА у формі ЗНО складатимуть учні професійно-технічних навчальних закладів, коледжів, технікумів тощо. З 2018 року буде впроваджено ЗНО з іноземних мов із використанням дворівневих (В1 і В2) предметних тестів із завданнями нового формату (аудіювання). Тести з української мови і літератури, математики, історії України будуть адаптовані для осіб з вадами зору. 
  
  Для більш ґрунтовного аналізу результатів державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання у 2017 році пропонуємо користуватися деперсоналізованими статистичними даними (регіональними результатами ЗНО-2017 за шкалою 100-200 балів), які розміщено на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Інформація є важливою для педагогічної спільноти, експертів, аналітиків, які проводять дослідження якості середньої освіти, а також аналізують рівень навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів.
  Із офіційним звітом про проведення в 2017 році зовнішнього незалежного оцінювання  результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, можна ознайомитися в розділі «Дослідження та аналітика/Офіційні звіти» на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Джерело: http://osvita.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар